Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Manskväll 24/11 kl 18-20

Skrivet av Justine & Juliette, 21 November 21:54, 0 kommentar(er)

Lördag den 24e November avslutar vi föreläsningsserien "Sex gånger sex" med en diskussionskväll ägnad åt mannen, maskulinitet och sex. Kan vi tillsammans ta fram en uppdaterad mansroll? Vi riktar oss särskilt till dig som identifierar dig om man, men alla är välkomna.   

Vi bjuder på ett glas vin (med eller utan alkohol), tilltugg och skön stämning. Antalet platser är begränsat, först till kvarn. Det hela kostar 90 kr och anmälan görs här. 

RFSUs medlemmar går in gratis, och ni anmäler er via mail.


Bankcensur?

Skrivet av Justine & Juliette, 13 November 21:43, 0 kommentar(er)

Apropå senaste dagarnas media om bankcensur och avböjda inlösenavtal så har vi på J&J skickat ett officiellt mail till SEBs presschef Anna Helsén. Här delar vi det med er, vi publicerar även svar och vidare kommunikation. 


------------------------------------

2012-11-13

Hej Anna, 

Jag heter Emma Rosén och driver den sexualpolitiskt progressiva butiken Justine & Juliette i Malmö. Jag mailar dig med anledning av ditt uttalande i GP idag: 

http://www.gp.se/ekonomi/1.1128282-betalforetag-censurerar-sex-och-skrack

När vi i våras blev nekade som kunder hos er var den enda förklaring som gavs att ni inte har möjlighet att samarbeta med butiker som säljer erotisk litteratur eller sexleksaker. 

Ni hade i ett tidigare läge sagt att ni kunde erbjuda oss ett avtal samt godkänt vår ansökan hos er, inkl verksamhetsbeskrivning. I sista skede (i samband med att ni kollar igenom vår färdiga hemsida) får vi ett kort mail med infon att ni inte kan erbjuda era tjänster, att ni hade "missat" vad vår verksamhet var. Ingen ursäkt, inget närmare bemötande eller förtydligande. 

Ert agerande i ärendet (att först säga ja, och sedan nej) försenade lanseringen av vår nätbutik med tre veckor och orsakade oss ekonomisk skada. 

Jag vill tillägga att Justine & Juliette (eller dess ägare) inte har några betalningsanmärkningar, inga företagslån och bedöms vid kredituppyisning ha "god kreditvärdighet". 

Vår kontakt hos er var XX och jag har kvar mailkonversationerna i ärendet om ni är intresserade av den exakta kommunikationen.

Det jag vill be er om är att läsa vår företagsbeskrivning på http://www.justinejuliette.se/pages/om-oss och tala om för oss på vilket sätt ni anser vår verksamhet olämplig. Vi tycker inte att ni nödvändigtvis bör erbjuda oss något avtal, ni är ett privat företag som gör era egna bedömningar. Däremot så vill vi ha ett rakt och tydligt bemötande på varför vi inte ansågs/anses önskvärda som inlösenavtals-kunder. 

Tack på förhand.

Mvh, Emma Rosén


------------------------------------

2012-11-14

Hej Emma och tack för ditt mail! 

Mina svar till Göteborgs-Posten handlade om hur vi generellt resonerar när det gäller beslut om finansiering, lån eller andra kundrelaterade frågor. Jag vet ingenting om just er situation och hur besluten togs när det gäller er verksamhet. Som bank lämnar vi förstås inte heller ut uppgifter kring kunder, avtal, affärsplaner etc.

Men jag förstår din synpunkt att du vill ha ett rakt och tydligt bemötande. Jag kommer därför be någon med kundansvar på företagssidan att kontakta dig.

Med vänliga hälsningar

Anna


------------------------------------

2012-11-14

Hej Anna, 

Tack för snabbt svar!

Jag förstår att det var ett generellt uttalande. Det jag reagerar på är att ni hävdar att ni "alltid gör en individuellt bedömning". Att säga nej enbart pga av erotisk litteratur (eller sexleksaker) upplever jag inte som en individuell bedömning utan som en generell policy. Jag tycker att ditt uttalande speglar en osann bild av er verksamhet och att det bör uppmärksammas. 

Jag ser fram emot ett närmare bemötande från dina kollegor. 

Mvh, Emma 


------------------------------------

2012-11-15

Inget bemötande på ovan, men däremot ett personligt besök av en representant från SEB. Hen ber om ursäkt för den dåliga hanteringen av vårt ärende och håller med om att deras regelverk behöver ses över. Idag finns bedömningen att ingen som sysslar med erotik eller sexleksaker är välkommen som inlösenkund. Men reglerna ska ses över, representanten själv kallar dem omoderna och hoppas på en förändring. Det går vi med. 


"Sex gånger sex"

Skrivet av Justine & Juliette, 03 September 19:57, 0 kommentar(er)

Snart startar vår föreläsningsserie "Sex gånger sex" igen! 

Våra smarta, kloka, inspirerande och snygga sex-experter Linda och Marco kommer hit och pratar om sex, sexualitet, lust, njutning och relationer. Det kommer att bli minst lika fantastiskt som det var under våren och vi ser fram emot att träffa dig där! 

Läs mer om kommande tillfällen här.

Sex och sexualitet

Skrivet av Justine & Juliette, 03 April 19:16, 0 kommentar(er)

Sex gånger sex - föreläsningsserie

I lördags kväll pratade vi om sex och sexualitet på J&J. Det blev en intressant och öppen diskussion utifrån många olika perspektiv. Stort tack till alla som kom och bidrog, både under föreläsningen och vid minglet efter!

Jag vill passa på att dela med mig av två saker från kvällen:

- Sexuella fantasier = bra grej! Fantasier ger lust och pepp att njuta. De hjälper oss att utforska och utveckla vår sexualitet. 

Den kanske viktigaste skillnaden mellan kåta dagdrömmar och verklighet är gränsdragning: I verkligheten har alla rätt att sätta sina egna gränser och ett ansvar att respektera andras. I fantasin representerar vi själva allt och alla. Vi hittar på allas gränser och det finns inga verkliga gränser att överskrida. Så fantisera mera! Men kom ihåg att situationen blir en annan om/när du vill ta steget till att förverkliga.

- Varken sex eller sexualitet är en tävling där en kan vinna eller förlora. Sex kan vara fantastiskt, tråkigt, hyfsat, avslappnande, dåligt, okej osv. Olika sexuella tillfällen ramas in av olika förutsättningar och behov. Lek dig fram, våga testa nytt, våga misslyckas och ha kul! Så länge du och dina ev. partner mår bra innan, under och efter leken så är det bra sex. 

Nästa tillfälle pratar vi om relationer, att ha sex med andra. Mer info här.
Sex gånger sex!

Skrivet av Justine & Juliette, 14 March 18:51, 0 kommentar(er)

Äntligen drar vår eminenta föreläsningsserie "Sex gånger sex" igång!  

Den sista lördagen varje månad kommer våra smarta, kloka, inspirerande och snygga sex-experter Linda och Marco hit och pratar om sex, sexualitet, lust, njutning och relationer. 

Först ut, den 31a mars kl 18-20, är temat ”Sex och sexualitet – är det samma sak?”: - Sexualitet är medfött och något som vi alla bär. Det som skiljer oss alla åt är hur vi väljer att uttrycka den. Sex och sexualitet är inte samma sak och vi vill diskutera och visa på detta genom att på ett roligt, lekfullt och lustfyllt sätt gå igenom sexualitetens olika rum. Det biologiska, psykologiska och sociologiska. Men innan vi gör det ska vi komma överrens om vad vi menar när vi säger vissa ord. 

Vi bjuder på ett glas vin (med eller utan alkohol), tilltugg och skön stämning. Antalet platser är begränsat, först till kvarn! Det hela kostar 100kr och anmälan görs på info@justinejuliette.se


Senaste inlägg

 • Manskväll 24/11 kl 18-20
  21 November 2012
  Lördag den 24e November avslutar vi föreläsningsserien "Sex gånger sex" med en diskussionskväll ägnad åt mannen, maskulinitet och sex. Kan vi tillsammans ...
 • Bankcensur?
  13 November 2012
  Apropå senaste dagarnas media om bankcensur och avböjda inlösenavtal så har vi på J&J skickat ett officiellt mail till SEBs presschef Anna Helsén. Här de...
 • "Sex gånger sex"
  03 September 2012
  Snart startar vår föreläsningsserie "Sex gånger sex" igen!  Våra smarta, kloka, inspirerande och snygga sex-experter Linda och Marco kommer hit och pra...

Följ oss på