Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Sex och sexualitet

Skrivet av Justine & Juliette, 03 April 19:16, 0 kommentar(er)

Sex gånger sex - föreläsningsserie

I lördags kväll pratade vi om sex och sexualitet på J&J. Det blev en intressant och öppen diskussion utifrån många olika perspektiv. Stort tack till alla som kom och bidrog, både under föreläsningen och vid minglet efter!

Jag vill passa på att dela med mig av två saker från kvällen:

- Sexuella fantasier = bra grej! Fantasier ger lust och pepp att njuta. De hjälper oss att utforska och utveckla vår sexualitet. 

Den kanske viktigaste skillnaden mellan kåta dagdrömmar och verklighet är gränsdragning: I verkligheten har alla rätt att sätta sina egna gränser och ett ansvar att respektera andras. I fantasin representerar vi själva allt och alla. Vi hittar på allas gränser och det finns inga verkliga gränser att överskrida. Så fantisera mera! Men kom ihåg att situationen blir en annan om/när du vill ta steget till att förverkliga.

- Varken sex eller sexualitet är en tävling där en kan vinna eller förlora. Sex kan vara fantastiskt, tråkigt, hyfsat, avslappnande, dåligt, okej osv. Olika sexuella tillfällen ramas in av olika förutsättningar och behov. Lek dig fram, våga testa nytt, våga misslyckas och ha kul! Så länge du och dina ev. partner mår bra innan, under och efter leken så är det bra sex. 

Nästa tillfälle pratar vi om relationer, att ha sex med andra. Mer info här.




Skriv en kommentar

Senaste inlägg

Följ oss på