Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Köpguide - Att välja glidmedel

Rätt glidmedel gör skillnad! Det finns mycket att välja på och det är stor variation mellan olika produkter och märken. Här reder vi ut begreppen och hjälper dig hitta rätt glid för just dig. Justine & Juliette säljer bara högkvalitativa glidmedel från seriösa producenter.

Alla våra produkter är parabenfria, innehåller inga ingredienser med animaliskt ursprung och är inte testade på djur. Vi bryr oss helt enkelt om vad du stoppar i dig. 

Kontakta oss gärna för fullständiga innehållsförteckningar, mer information om eller prover av våra glid.

Så till guiden

Med dessa tre frågor kommer du långt:

1) Hur och när vill du använda glidmedlet? 

Tillsammans med leksaker så är vattenbaserade glidmedel bra. De funkar med alla material och är lätta att tvätta bort. Vattenbaserade glidmedel kan torka upp lite snabbare än andra, men de går också att återaktivera med vatten eller saliv.  

Vill du ha något som är drygt och håller länge är silikonbaserade glidmedel oslagbara. De är dessutom helt smak- och luktfria. Om du är känslig och/eller har lätt för att få allergiska reaktioner är silikon också kalasbra. Det är lågallergent och supersnällt mot kroppen. En nackdel med silikonbaserade glid är att de kan skada leksaker av silikon, testa alltid med en droppe på ett litet ställe om du är osäker. Det är också svårt att tvätta bort från t ex lakan.

Vaginalt föredrar många ett lättflytande glid, som liknar en kropps lubrikation. Oljebaserade glidmedel är olämpliga vaginalt då de skapar en bakterifrämjande miljö. (Utanpå är det dock ingen fara.) Olja förstör dessutom latexkondomer, så se upp med det! Till exempel Pjur Woman (silikonbaserat) eller Pjur Aqua (vattenbaserat)

Analt är det framför allt viktigt med mycket glid, eftersom kroppen själv inte bidrar med någon lubrikation. Välj gärna ett tjockt glidmedel som är lätt att få på plats, fäster sig mot analväggarna och som inte torkar upp. Våra favoriter är Pjur Back Door (silikonbaserat), Pjur Back Door Aqua (vattenbaserat).

Utanpå kroppen, för t ex handjobb och smekningar, tillsammans med runkleksaker eller för att få ut det allra bästa ur en vibrator så ska du gå på konsistens. Ett lättflytande glidmedel kommer ge en mer direkt stimulans medan ett tjockare bäddar in/rundar av upplevelsen en smula.

För dig som vill ha ett stimulande glidmedel så har vi några väl valda sorter här


2) Vad är din smak och ditt tycke? 

Det är viktigt att du trivs med glidet för att det ska vara kul att använda det. Om du upplever att lukt, smak eller konsistens inte passar dig så drar det lätt ner stämningen, helt i onödan. Känn, lukta och smaka innan du väljer. 

 

3) Har du lätt för att få svampinfektion? 

Då ska du undvika glidmedel som innehåller glycerin, då det tros kunna förvärra befintliga/begynnande infektioner. Glycerin är väldigt vanligt i vattenbaserade glid. Här hittar du våra glidmedel utan glycerin.

För dig som inte har problem med svamp så är det ingen fara att använda produkter med glycerin, det är tvärt om återfuktande och gör att glidet håller sig halkigt länge. 

 

Se även vår lathud nedan. 

Obs - avvikelser förekommer och du böra alltid läsa instruktionerna till dina leksaker.   

 

Varför J&J?

J&J vill sälja rätt produkt till just dig, utifrån dina behov. - Vi samlar på nöjda kunder!


Kan vi bli bättre på något sätt? Berätta för oss vad du tycker.


Köpguider

Vi hjälper dig att hitta rätt leksak:

- Att välja vibrator

- Att välja bakleksak

- Att välja glidmedel