Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Skötselråd

Våra leksaker håller högsta kvalitet och vi hoppas att de kommer skänka dig njutning under lång tid framåt. Här har vi samlat våra bästa tips för hur du håller dina sexleksaker vid god vigör. 

Elektronik

Många leksaker innehåller elektronik som kan skadas av slag och stötar. Var lika försiktig med din vibrator som din laptop eller mobiltelefon. Blir din vibrator mycket varm efter lång användning på maxeffekt, sänk hastigheten eller stäng av den en stund.

Material

Det finns massor av härliga material, och några vi tycker en bör undvika. Här kan du läsa mer om olika material och sexleksaker.
Vissa material kan vara känsliga för vissa typer av glidmedel. Kolla in vår shoppingguide "att välja glidmedel" för mer info om det. 

Se upp för vassa kanter, naglar eller bett. Det gäller särskilt för mjuka silikonleksaker som är mycket svåra att limma ihop om de väl gått itu. (Vi har inte lyckats hitta något lim som fäster, inte ens silikonspackel. Men det är också därför silikon är så lätt att hålla rent, ingenting får fäste på ytan.) Klipp inte heller i dina leksaker.

Vatten

Nästan alla våra vibratorer är vattentäta och kan användas i duschen och/eller i badet. Försäkra dig alltid om vad som gäller för just din leksak innan du hoppar i det blå, läs i produktbeskrivningen. Om din vattentäta vibrator har utbytbara batterier, se till att locket eller luckan är ordentligt stängd. Leksaker bör aldrig laddas eller öppnas i fuktig miljö. 

Batterier

Många av våra vibratorer är uppladdningsbara och har ett inbyggt batteri. De bör ofta laddas minst 12 timmar innan du använder dem första gången. Om en uppladdningsbar vibrator ligger vilande en längre tid så är det bra att ändå ladda batteriet ungefär var tredje månad. Då förhindrar du att det försvagas över tid. 

De vibratorer som har lösa batterier ska alltid förvaras med batterierna urtagna mellan användningstillfällena. Det förhindrar batteriläckage som annars kan skada din leksak. (Batteriläckage täcks inte av produktgarantin eftersom det är batterierna som gått sönder och inte vibratorn.)

Förvaring

Rengör och torka din leksak innan och efter användning. Förvara alltid dina leksaker åtskilda från varandra. Vissa material kan reagera kemiskt med varandra vilket kan leda till t ex missfärgning och/eller deformering. Undvik solljus och extrema temperaturer. Detta gäller särskilt leksaker av gummi/latex, vilka kan försvagas av solljus.

Rengöring

Med mild tvål och ljummet vatten kommer du långt. För områden runt knappar och/eller skarvar så rekommenderar vi att använda alkoholfri, hudvänlig leksaksrengöring. T ex den här. Var noga med att skydda elektronik från fukt om leksaken inte är vattentät. Leksaker av silikon, och utan elektronik, kan köras i diskmaskin eller tom kokas några minuter. Det anges i sådana fall i produktbeskrivningen.

Lite extra info om glidmedel & skydd

Glidmedel gör det mesta roligare! Det du bör tänka på är att inte använda silkonbaserat glidmedel ihop med leksaker av silikon eftersom det kan skada leksakens yta. Om du föredrar silikonbaserat glid framför vattenbaserat, trä en kondom på din leksak och rengör den noga efteråt. Undvik oljebaserat glid vaginalt (hudkräm, vaselin, matolja eller liknande), de kan ofta skapa en miljö som fel typ av bakterier frodas i. Här kan du läsa mer om olika typer av glidmedel. 

Är ni flera som delar på en penetrativ leksak och vill ha säkrare sex? Rengör den och trä på en ny kondom innan byte av partner.

- Woho! för att du har läst ända hit. Nu vet du massor av bra saker för att hålla dina leksaker i gott skick länge. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Läs gärna vidare om våra garantier för sexleksaker. 

Varför J&J?

J&J vill sälja rätt produkt till just dig, utifrån dina behov. - Vi samlar på nöjda kunder!


Kan vi bli bättre på något sätt? Berätta för oss vad du tycker.


Köpguider

Vi hjälper dig att hitta rätt leksak:

- Att välja vibrator

- Att välja bakleksak

- Att välja glidmedel