Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Sex och osynk?

Skrivet av Justine & Juliette, 07 March 20:04, 0 kommentar(er)

Fråga: När "tiden" och orken inte räcker till eller man vill vid helt olika tillfällen, hur kan man göra för att upprätthålla vardagssexet?

Svar: Detta är nog bland de mest förekommande frågor som personer som lever i en vardag med varandra kan ha. Hur får vi ihop allt, och hur får vi tid för varandra och hur får vi in sex i vardagen?

I perioder i livet kan det vara lättare att hitta till sexuell lust och vissa perioder kan det vara svårare. Hinner du med att njuta av lusten till dig själv? Ibland kan självsex vara ett sätt att bejaka lusten du känner när du och din partner inte är synkade. 

Kan du se hur det ser ut i era liv de gånger det är lättare att få tid för ”vardagssexet”? Finns det tillfällen då det faktiskt synkar med era lustar? Går det att skapa fler sådana tillfällen ihop? Ibland kan samtal om vilken sex man längtar efter väcka lusten. Våga prata om saknaden och längtan av sex och kanske även om vad ni drömmer om. Det kan trigga er att skapa fler möjligheter till vardagssex. 

Det kan vara svårt att få igång sexlust när livslusten i allmänhet känns dränerad, vilket förändringar i livet faktiskt kan medföra. Hur ser det ut i övriga livet, vilka områden finns det där du känner lustkänslor och vad väcker din livslust? Vad inspirerar dig till lust? Ju fler ingångar till lusten vi kan hitta desto lättare brukar det vara att komma åt den. Och kan du hitta dina ingångar och din partner hittar sina är det lättare att hjälpas åt för att väcka dem tillsammans och kunna njuta.

Taggar:

Skriv en kommentar

Presentation

Sexvägledarna Linda och Marco svarar på frågor och funderingar om sex & relationer. Skicka in din fråga här! Det går självklart bra att vara anonym.

Här kan du läsa mer om Linda, Marco och frågespalten.

Senaste inlägg

 • Sex och osynk?
  07 March 2013
  Fråga: När "tiden" och orken inte räcker till eller man vill vid helt olika tillfällen, hur kan man göra för att upprätthålla vardagssexet? Svar: Dett...
 • Sexuella olikheter, vad göra?
  28 February 2013
  Fråga: Om man har olika preferenser när det gäller lekar, bör man då avstå från dessa eller försöka stä...
 • Kroppen sviker knoppen på äldre dar.
  14 February 2013
  Fråga:  Hej! Jag är en kvinna i 60 årsåldern. Jag upplever att jag inte längre har samma lust. Lusten att ha lust finns i huvudet, men koppen vill in...

Följ oss på