Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Sexuella olikheter, vad göra?

Skrivet av Justine & Juliette, 28 February 23:41, 0 kommentar(er)

Fråga:

Om man har olika preferenser när det gäller lekar, bör man då avstå från dessa eller försöka ställa upp för varandra?

Svar:

Frågan i sig innehåller en tveksamhet. Formuleringen "att ställa upp" visar att det finns en motvillighet som signalerar att detta inte är något som känns självklart eller lustfyllt.

Finns det istället möjligheter att hitta på lekar tillsammans som kanske är nya och lustfyllda för alla inblandade? Och vet du själv vad du gillar och tänder på och var dina gränser går för vad du vill prova eller inte prova? Och hur vet du att leken passar eller inte passar dig, blir du skrämd, äcklad eller kanske lite nyfiken på den? Våga utforska dina tankar och de känslor som tanken på leken väcker.

Det kan vara en bra idé att faktiskt prata om olikheterna i preferenserna och att ta reda på hur viktiga just de lekarna är för den andra, är det en så pass viktig del för den andra att få leka just exakt de lekarna som inte du vill? Eller är det en sexuell fantasi hos partnern som skulle kunna innebära en extra dimension av sexualiteten för just den personen. Detta kräver tillit och trygghet med varandra och det kan vara en bra idé att fundera över hur ni gör för att lösa andra problem i relationen som inte är kopplade till sexuella problem? Är någon av de sätten användbara även i sexuella olikheter?

Att ställa upp för någon på något som egentligen inte känns bekvämt eller bra kan vara en svår väg att ge sig in på. Det skapar lätt skuldkänslor hos den som ”kräver” något av sin partner som den inte vill ge men det kan även skapas en slags känsla av att vilja ha något tillbaka hos den som gjort något som hen inte vill eller finner lustfyllt. Jag har minsann ställt upp för dig så nu får du ställa upp för mig. 

Hoppas svaret gett dig mer att tänka på men framför allt att prata om med din partner och att ni kommer hitta fram till ett lustfyllt och njutbart sex för er båda!

Med vänliga hälsningar

Linda & Marco

Taggar:

Skriv en kommentar

Presentation

Sexvägledarna Linda och Marco svarar på frågor och funderingar om sex & relationer. Skicka in din fråga här! Det går självklart bra att vara anonym.

Här kan du läsa mer om Linda, Marco och frågespalten.

Senaste inlägg

 • Sex och osynk?
  07 March 2013
  Fråga: När "tiden" och orken inte räcker till eller man vill vid helt olika tillfällen, hur kan man göra för att upprätthålla vardagssexet? Svar: Dett...
 • Sexuella olikheter, vad göra?
  28 February 2013
  Fråga: Om man har olika preferenser när det gäller lekar, bör man då avstå från dessa eller försöka stä...
 • Kroppen sviker knoppen på äldre dar.
  14 February 2013
  Fråga:  Hej! Jag är en kvinna i 60 årsåldern. Jag upplever att jag inte längre har samma lust. Lusten att ha lust finns i huvudet, men koppen vill in...

Följ oss på