Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Tips för hett solosex, 60+

Skrivet av Justine & Juliette, 08 February 14:21, 0 kommentar(er)

Idag publicerar vi första frågan i vår frågespalt "Fråga Linda & Marco". Funderingen kommer från avsändaren "Kvinna, 65" och handlar om när kroppens lust inte längre hänger med sinnets. Läs mer här.  

~~~

Ämnet känns intressant och aktuellt och vi vill tipsa om en skribent på ämnet, Joan Price. På hennes hemsida finns tips och råd, tankar och idéer om hur en håller sexualiteten vid gott liv på äldre dar. Obs, på engelska. 

För den som föredrar svenska så har vi fått tillåtelse att översätta några valda delar ur hennes krönika "10 tips för hett solosex, 60+" här:

Tips 2) Hitta de tillfällen under dagen då du har som mest energi. När känner du dig mest sexuellt uppladdad? På morgonen? Efter frukoskaffet och morgontoaletten? På eftermiddagen? Det är då du ska skämma bort dig med solo-sex, snarare än t ex efter en måltid då kroppen behöver smälta maten eller på kvällen då dina sinnen redan varvat ner. 

Tips 5) Testa sexleksaker och hjälpmedel. Våra hormonellt utmanade kroppar kan behöva extra hjälp för att nå orgasm, och våra handleder kanske tröttnar snabbare än vi skulle önska. Kvinnor: Testa en klitorisvibrator, med eller utan dildo, beroende på om du gillar känslan av att vara fylld. Män: Testa en ”sleeve”, penisring eller prostatavibrator. Som tur är så är leksaker för alla kön lätta att hitta, roliga att testa, och wow, de fungerar! 

Tips 7) Var aktiv till vardags. Promenader, cykling, dans, yoga, pilates, styrketräning och andra former av fysisk aktivitet förbättrar blodflödet och sätter dig i kontakt med din kropp. Det hjälper kroppens sexuella funktioner så väl som att skapa en känsla av att vara närvarande i sin egen kropp. 

Tips 9) Om du inte känner dig på humör, gör det ändå. Det är enkelt att sätta solo-sexet på sparlåga, det är svårare att skruva upp den igen. Detta är särskilt sant i vår ålder då hormonerna inte längre skriker efter utlopp. Så läs tipsen ovan, och bara gör det. Stimulans väcker fysisk upphetsning, vilket triggar den mentala delen, vilket stärker den fysiska upphetsningen ytterligare och så blir det en positiv spiral mot njutning. 

Läs hela krönikan här (på engelska).