Kundvagn 0 artiklar
0 kr

Tips för FemmyCycle Menskopp

Rengöring: 

FemmyCycle är gjord av silikon och med mild tvål och vatten kommer en långt. Vill du göra den extra ren emellan åt så kan du lägga den 30 min i en lösning av en del klorin nio delar vatten. 

Om du haft en svampinfektion så kan du lägga koppen 30 min i äppelcider eller vitvinsvinäger. Då behöver du heller inte skölja koppen efteråt.

Användning:

Ibland kan det ta upp till tre menscykler innan en helt har fått in tekniken. Komplettera med bindor eller trosskydd under inlärningstiden. Oftast är de enklare för dem som startar med FennyCycle som sin första menskopp, och inte har en "gammal" teknik inlärd.

Här följer några tips:

1) Töm urinblåsan först, menskoppen är lättare att sätta in då.

2) Använd gärna ett vattenbaserat glidmedel.  

3) Det finns olika sätt att vika menskoppen. Testa vilket som funkar bäst för dig. Det ska finnas lite luft fångad i koppen.

"Seven-fold":
Vik koppen så att öppning formas som en 7-a:

"Punch down-fold":

4) Det viktigaste: För in den lååångsamt.

5) För in den i riktning ned mot ändtarmen. Om det ändå inte kommit in tillräckligt med luft i koppen, så för in ett finger och vidga slidan lite så luft kan komma in.

6) FemmyCycle ska vara nästan helt utvecklad.

Lycka till och hör av dig om du har några funderingar!

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om våra produkter? Vill du samarbeta eller boka ett event? Har du tankar om hur J&J kan bli ännu bättre?

Hör av dig till oss på: info@justinejuliette.se